Pergola zonnedoeken

pergola schaduwdoek
Pergola zonnedoeken sfeervolle zonwering boven uw terras

Pergola zonnedoeken beschermen u tegen zon en warmte. Het plaatsen van een pergola zonnedoek bij een pergola is een veel voordeligere oplossing dan de meeste pergola zonwering systemen. Pergola zonnedoeken worden of aan de buitenkant boven het dak geplaatst of aan de binnenzijde onder een glazen of polycarbonaat pergola dak. Het beste resultaat krijgt u wanneer u het zonnedoek aan de buitenkant boven het dak van een pergola, serre of veranda monteert. Wanneer u het op deze manier doet zal het een behoorlijk aantal graden gaan schelen qua temperatuur binnen in de pergola. Een nadeel bij het kiezen voor een pergola zonnedoek kan zijn dat het 3 of 4 bevestigingspunten nodig heeft. Dit voor het strak spannen van het zonnedoek.

Pergola HDPE-zonnedoeken

De oplossing tegen warmte en zonlicht is het monteren van een HDPE-zonnedoek in uw pergola. HDPE-materiaal heeft de eigenschap dat het de uv-stralen voor 95% filtert. Dit resulteert in koelere pergola wat zeker minimaal 10 graden kan schelen in de binnen temperatuur. Voor iedere pergola is er wel een geschikt zonnedoek beschikbaar. Zo zijn er driehoek, vierkant en rechthoek zonnedoeken alle leverbaar in verschillende afmetingen en kleuren.

Pergola zonnedoeken op maat

Kunt u geen keuze maken uit de standaard pergola zonnedoeken omdat de afmetingen niet passen of er niet het juiste model tussen zit? Dan heeft Pergolazonweringkeuze.nl de juiste maatwerk oplossing. Pergola zonnedoeken op maat zegt het al. Wij kunnen voor u het juiste zonnedoek op iedere gewenste maat en model maken. Heeft u dus een extra hoek in uw pergola dak zitten of zit een regenpijp in de weg of loopt een bepaalde zijde schuin dan is maatwerk voor u een uitkomst. Het 230gr/m2 HDPE-doek heeft dezelfde eigenschappen als waaruit de standaard pergola zonnedoeken gemaakt worden.

Pergola waterdichte zonnedoeken

Heeft u een pergola zonder dicht dak dan kunt u kiezen voor een waterdicht zonnedoek. Op deze manier kunt u toch buiten blijven zitten tijdens een regenbui. Het dak is dan niet permanent en oogt vrij licht waardoor het niet zo aanwezig is als een glazen of kunststof pergola dak. Belangrijk is wel dat wanneer u kiest voor een pergola waterdicht zonnedoek het op de juiste manier gemonteerd wordt. Belangrijk is dat pergola waterdichte zonnedoeken met voldoende schuine afloop en strak gemonteerd worden. Op deze manier kan het water goed van het zonnedoek aflopen.

Maatwerk pergola waterdichte zonnedoeken

Ook waterdichte zonnedoeken voor uw pergola kunnen op maat gemaakt worden. Wijkt uw pergola dak af qua model of afmeting dan biedt maatwerk de uitkomst. Maatwerk pergola waterdichte zonnedoeken worden vervaardigd uit 315gr/m2 Docril materiaal. Dit materiaal wordt veelal gebruikt voor bootkappen waardoor het zijn sporen qua kwaliteit verdiend heeft. Het docril is dus zeer goed waterbestendig waardoor u altijd droog in de pergola of terrasoverkapping kunt zitten.

Pergola zonnedoek bestellen

 

Maak van uw tuin een koelere plek om tijd door te brengen met pergola zonnedoeken. Deze zweven boven het gazon en beschermen uw vrienden en familie tegen de zonnestralen. Ze bieden ook een beetje stijl en flair aan elke tuinruimte, terwijl uw buitenruimtes luchtig blijven. De meeste zijn ontworpen met een weerbestendige stof en kunnen UV-stralen reflecteren om verbranding door de zon te voorkomen. Met unieke geometrische vormen en verschillende kleuren beschikbaar, kunt u creatief worden met de plaatsing van deze artistieke tinten.

Pergolazonweringkeuze.nl

Wij helpen u met het kiezen van de juiste pergola zonwering